Zumba Thoughts

from Google

Jadi udah beberapa bulan ini gue mencoba hidup sehat.

Mencoba sebisanya. Karena kadang ada bakwan jagung ginuk2 mampir di meja makan dan gue berasa gak pantes aja kalau bakwan jagung dicuekin.

Dan talas goreng.

Dan pai apel.

Continue reading “Zumba Thoughts”

Advertisements

What a Blogging Challenge :D

102017

Hey, dengan di-publish-nya posting topic ke-10, dengan ini blogging challenge blog Racauan Manda tahun 2017 resmi ditutup. Blogging challenge yang ini lumayan berkesan, sih. Gue iseng2 aja mencoba untuk membahas dan menjawab pertanyaan2 filosofis dan ternyata cukup bikin penasaran dan gasabar buat nulis.

Meskipun panjang2 dan kadang2 isinya curcol doang :D, semoga somehow ada yang berguna dan menghibur, ya ;).

Topic 1: The Harsh Truths of Life

Topic 2: An Envelope

Topic 3: The Best Way to Explore Human Nature

Topic 4: A Copy of Your Loved Ones

Topic 5: A Theory About Happiness

Topic 6: A Healthy Relationship

Topic 7: Rational Thought and Language

Topic 8: Trending Apocalypse

Topic 9: Philosophy, IMO

Topic 10: This One Life.

*cari topik nulis lagi*

Mandhut.

#Mandhut10DeepTopicsBloggingChallenge2017

Topic #10: This One Life.

102017

What are you going to do with the one life you have?

(source: Conversation Starters World: 202 Philosophical Questions)

Topik terakhir dari blogging challenge gue kali ini dan terus terang topik paling sulit yang mesti gue jawab :D.

I have to be honest that most of the time, I don’t even know why I’m here. I feel like an alien almost all the time, never quite fit anywhere. I feel like, this is not my place, never quite a home to me. I’m constantly missing for a place that I don’t know where, for a person that I don’t know who, longing for a past conversation and a past connection that I can’t even remember with whom and what about.

Kalau tawaran Elon Musk untuk pergi ke Mars itu gratis dan gak ada orang yang mau karena takut *sayangnya yang mau banyak juga selain gue, meh*, dan kebetulan gue gak ada keluarga atau keluarga gue gak keberatan. Gue bakal jadi volunteer. I just don’t care. I probably feel more alive in the space.

Continue reading “Topic #10: This One Life.”

Forever a lost boy at last,

I’m a big fan of Peter Pan and his Neverland, but it’s not the plot that got me in the first place, it’s the fact behind the writing process of Peter Pan. It’s the heart-wrenching story about the writer, J.M Barrie and his love for the Davies–a family consists of a mother and 4 boys–a family that inspired Barrie to write a story about a boy who never gets old, Peter Pan.

Imagine how happy I am when I find this song:

There was a time when I was alone
Nowhere to go and no place to call home
My only friend was the man in the moon
And even sometimes he would go away too

Then one night, as I closed my eyes,
I saw a shadow flying high
He came to me with the sweetest smile
Told me he wanted to talk for awhile
He said, “Peter Pan. That’s what they call me.
I promise that you’ll never be lonely.”
And ever since that day…
I am a lost boy from Neverland
Usually hanging out with Peter Pan
And when we’re bored we play in the woods
Always on the run from Captain Hook
“Run, run, lost boy,” they say to me,
“Away from all of reality.”
Continue reading “Forever a lost boy at last,”

Topic #9 Philosophy, IMO

102017

Does the study of philosophy ever lead to answers or simply more questions?

(source: Conversation Starters World: 202 Philosophical Questions)

Gue suka bertanya, dan gue suka berpikir, but I don’t know if I could identify myself as a philosopher, moreover someone who knows a lot about the study of philosophy (I am not that person, for real).

Continue reading “Topic #9 Philosophy, IMO”

Topic 8: Trending Apocalypse

102017

Why have apocalyptic games, movies, shows, and books become so popular in the past few years? What does it say about our culture or society?

(source: Conversation Starters World: 202 Philosophical Questions)

Apocalypse for the Weekend

Kalau mau jujur, gue termasuk potret generasi modern yang tergila-gila dengan karya2 bertema apocalypse. Apakah itu pre-apocalypse, apocalypse, ataupun post-apocalypse, gue termasuk yang menunggu2 film dan buku bertema apocalypse muncul di bioskop atau toko buku. Gue suka hampir semua genre apocalypse mulai dari dystopian, wabah, bahkan segitu mendalamnya kegemaran gue sampai pernah gue gunakan sebagai latar tulisan gue, dan my favorite apocalypse genre of all time: zombie (tapi yang bisa dijelaskan secara saintifik kayak 28 Weeks Later, bukan yang bangkit dari kubur, catet). Bagi yang penasaran dan pengen baca2 lanjut, beberapa jenis tema apocalypse bisa dibaca di link ini ya.

Continue reading “Topic 8: Trending Apocalypse”