15 December.

Dear Ayah, Happy Birthday!

What would I do if you’re still here and celebrate your birthday with me? Hmmm let see…

I’ll bake Super Devil Chocolate Cake for your birthday cake. We’ll eat it without thinking twice. Then you will smile in front of me, so I could see your chocolate-stained teeth and I will laugh. Like you always did when I was a little kid.

I’ll get you a new small turtledove as a present. One with black feathers and sparkling eyes, so you could named it Mata Setan. Then I’ll build a new bird cage on your backyard, like what you had before I was born. I’ll let you teach me how to take care a small turtledove, although it’ll scared me to death. It’s okay, I’ll learn it anyway.

I’ll ask you to take me to Bandung in the early morning. We will eat whatever we want to eat there. Cordon Bleu, pancakes, creampuffs, and ice creams. We will act like two meanie food critics, rating food based on its looks, taste and place.

Then, when all the stores is closed, we will go home to Jakarta. And you will drive safely while I will fall asleep besides you. But that’s okay because you love me.

My memories of you were consist of food we ate secretly at night, discovery channel we watched together, all the alien-existence-theories that we discussed, laughs that we shared and your super kind heart. So don’t you worry, although we can’t spend much time together due to thousand reasons, you’re still my best, my dearest Ayah.

I’m not always perfect, but I’ll try my best to be as kind as you. I’ll eat chocolate. I will laugh a lot. And I would make sure that my kids would be curious enough to find out about alien existence and conspiracy theories.

So don’t you worry, don’t you worry Ayah.

Just watch and pray for me.

Manda.

Advertisements

7 thoughts on “15 December.

  1. Happy birthday “the departed sensei!”
    Don’t be anxious with your daughter, she’ll be okay (although sometimes so freaky enough when chat with me) 😀
    If in another world there’s exist some kind like internet to written this, “please come in to her dream, and have a conversation with, she told me once you have talked just “when you married? or you’ll be marry huh?” LOL

    -Pervert Cousin-

  2. hola hola..

    semangat kk, kalo gak salah, yang sy pernah baca2, ada tiga hal yg tetap bisa bikin ngalir pahala, dan satuny itu doa anak yang soleh, selain amal jariayah dan ilmu yg bermanfaat, 😀

    doakan selalu…

    kalo boleh sdikit crita2, momen yg paling terekam yg ada di saya itu, ketika pas esde dulu, malam, gak tau jam berapa saya kbangun, dan suasananya udah sepi sunyi. kaget karena ibu saya gak ada, ahirnya saya keluar kamar dan ternyata mereka berdua sedang duduk di teras… singkatnya saya lalu di ajak ibu saya dan ditunjukin, itu loh yang namnya purnama…
    dan ahirnya kita bertiga duduk di depan rumah di bawah purnama…

    semangat selalu!

    dan saya setuju dengan salah satu iklan perusahan asuransi yang bilang : there are no perfect fathers but a father will always love perfectly…

    semangat!

    1. :)) tadinya mau berduaan di bawah rembulan tau2 anaknya kebangun. Ya gapapalah jadi kenangan indah :D. Insya Allah didoain selalu, thank you yah 🙂

  3. heuheuehu…. jadi lucu kalo baca2 lagi komen2nya… :))
    HBD sensei *ikut_ombing*

    -Pervert Blogger-

    gue ad cerita.. kalo g salah.. pernah denger.. dari ceramah2 juga…katanya kalo saat ziarah itu mereka bisa liat yg datang.. kalo ga salah itu… pas cucu apa anak nabi ato siapa gitu.. gue lupa lg.. pas dia ziarah trus nabi bilang kalo mereka bisa liat ke atas…bisa kliatan maksudnya..walopun klo g salah itu.. sbenernya tujuannya supaya yg masi ada di bumi bisa lebih mengingat kalo suatu saat pasti berpulang juga ya..

    salam

    1. postingan bersahaja dikomenin pervert, emang deh si ompong :)) dari dulu emang gitu, dasar sepupu Samurai Deeper Kyo.

      eh beneran bisa liat? 0_o kurang siraman rohani nih, gue malah baru denger. ah gue ziarahnya kurang sering = =;

      anyway thank you udah komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s