Topic #10: This One Life.

102017

What are you going to do with the one life you have?

(source: Conversation Starters World: 202 Philosophical Questions)

Topik terakhir dari blogging challenge gue kali ini dan terus terang topik paling sulit yang mesti gue jawab :D.

I have to be honest that most of the time, I don’t even know why I’m here. I feel like an alien almost all the time, never quite fit anywhere. I feel like, this is not my place, never quite a home to me. I’m constantly missing for a place that I don’t know where, for a person that I don’t know who, longing for a past conversation and a past connection that I can’t even remember with whom and what about.

Kalau tawaran Elon Musk untuk pergi ke Mars itu gratis dan gak ada orang yang mau karena takut *sayangnya yang mau banyak juga selain gue, meh*, dan kebetulan gue gak ada keluarga atau keluarga gue gak keberatan. Gue bakal jadi volunteer. I just don’t care. I probably feel more alive in the space.

Continue reading “Topic #10: This One Life.”

Advertisements

Topic #5: A Theory About Happiness.

102017

Do people have a right to be happy or should they have to earn it?

(source: Deep Conversation Topics)

Happiness is a Choice.

I believe that happiness is neither a right nor something that has to be granted by someone else. It’s a choice. It’s your choice. No one could take that away from you and no one could give that to you. Sama kayak lo mencoba untuk berpikir dari sisi lain saat semua lagi buntu, sama kayak lo pakai baju warna tertentu sesuai occasion lo hari itu–it’s an option.

Continue reading “Topic #5: A Theory About Happiness.”

Topic #2 An Envelope.

102017

If you were given an envelope with the the time and date of your death inside, would you open it?

(source: Deep Conversation Topics)

Tergantung penjelasan dari mana si informasi itu berasal.

Kalau sebatas itu info supernatural dari ahli nujum bakal gue bakar. Kecuali dia mau jelasin dulu makhluk astral mana yang laporan, gimana cara taunya, bisa dijelaskan gak kehadirannya pake mesin deteksi apaaa gitu dll dsb. Itu gue biarin dulu dia menjelaskan, baru gue bakar.

Kalau itu adalah prediksi saintifik dan biologis berdasar rekaman kondisi kesehatan secara fisik dan mental gue selama hidup, gue cuma mau tahu apa2 aja yang dijadikan bahan pertimbangan dan apa kondisinya sekarang, tapi tetep aja info prediksi kapan matinya itu sendiri bakal gue bakar :D.

Intinya gue bakar lah.

Continue reading “Topic #2 An Envelope.”

Topic #1 : The Harsh Truths of Life.

What harsh truths do you prefer to ignore?

(source: Conversation Starters World: 202 Philosophical Questions)

wow. ok. harsh truths that I prefer to ignore, ya.

Hmm… sebenernya kalau dibilang gue memilih untuk pura-pura gatau atau gak peduli, ya gak juga sih. Secara gue punya sedikit anxiety disorder, yang kayak gini mah buat gue gak bisa dicuekin, pasti kepikiran terus makan ati. Kalau gue itu mungkin lebih ke… setelah makan asam garam gue jadi tau how things work in this realm, yaudah gue berusaha cari cara supaya gue bisa terima itu tanpa gue merasa kesel, terkhianati, atau kalah *ini sih yang paling bikin bete, merasa kalah*.

Kalau bisa ya harsh truths itu sebisa mungkin gue jadiin bahan pertimbangan gue untuk tahu seberapa jauh gue bisa percaya atau berharap akan sesuatu. Kalau emang sakitnya setimpal dengan apa yang gue dapatkan, kalau emang gue mau, gue siap buat kecewa. Kalau emang bener2 ga ada jalan lain selain ambil risiko gue bakal kecewa itu. Ya dijalanin.

Gitu aja sih.

Beberapa harsh truths yang gue temukan dalam hidup:

Continue reading “Topic #1 : The Harsh Truths of Life.”

The Antigen Works!

Antigen

ˈan(t)əjən/
 
noun
noun: antigen; plural noun: antigens
  1. a toxin or other foreign substance that induces an immune response in the body, especially the production of antibodies.

 

Banyak hal bisa terjadi dalam setahun. Baru saja ‘lulus’ dari banyak hal yang gak ada ijazahnya, gak ada wisudanya, gak ada yang nonton dan ikut tepuk tangan juga. But I’ve never been this proud of myself before ^^

Puncaknya hari ini, I did something that I would never be brave enough to do it before.

I survived.

Demam dan sakit-sakitnya sudah lewat, antibodinya sudah ada dan terbukti bekerja dengan baik.

Saatnya istirahat sejenak sebelum kembali melangkahkan kaki dan belajar lagi 😀

 

Mandhut.

Position Needed: Someone Who Would Listen

goodlistener
Position Needed: Someone Who Would Listen!

With an attention span limited to only around 8 seconds (less than goldfish, according to an article by The Telegraph), we could say that humans nowadays are everything but a listener. Our world has become so hectic and fast, the idea of sitting together to talk about our virtue and sorrow becomes so unattainable–almost magical. Things that could have been said in person is shifted to a mere phone call. Things that could have been told through a phone call is shifted to an exchange of e-mails. Things that could have been conveyed in written words is shifted to a shorter chat texts. And what could have been expressed today is shifted to tomorrow, next week, next month — most likely will end up as a forgotten plan.

Continue reading “Position Needed: Someone Who Would Listen”